Gode råd hvis din hund er bange nytårsaften

Hunde og nytår

Nytårsaften kan være fyldt med angst for mange husdyr og specielt hunde, da fyrværkeriet kan være skræmmende og stressende for dem. Hvis du vil sikre, at din hund har det så godt som muligt under nytårsfyrværkeriet, er der flere ting, du kan gøre.

Gode råd og tips til at berolige din hund nytårsaften

  1. Du bør sørge for at have et trygt sted, hvor din hund kan gemme sig. Dette kan være et rum der er godt lydisoleret, så lyden af fyrværkeri ikke trænger ind.
    Du bør også sørge for, at der er et par skjulesteder i rummet, så din hund kan vælge, hvor de vil gemme sig. Det kan være en kasse, en kurv eller et tæppe, som de kan kravle ind under.
  2. Bidrag til selv at skabe en rolig stemning ved f.eks. at tænde for rolig musik, læse en bog højt for dem eller lægge en beroligende duft i rummet, f.eks. lavendel. Dette kan hjælpe med at aflede opmærksomheden fra fyrværkeriet og gøre hunden mere afslappet.
  3. Giv din hund et pusterum uden fyrværkeriet. Hvis du har en have, kan du lade dem gå ud et par timer inden fyrværkeriet begynder. På den måde kan den få luft og motion, inden den skal være indendørs hele aftenen. Hvis du ikke har en have, kan du tage den en tur ud i naturen eller til en park, inden fyrværkeriet begynder.
  4. Giv hunden noget at beskæftige sig med. Du kan f.eks. give den et nyt legetøj eller en godbid, så den har noget at tænke på. På den måde kan du aflede dens opmærksomhed fra fyrværkeriet og holde den beskæftiget.
  5. Sørg også for at give din hund ekstra opmærksomhed og omsorg under fyrværkeriet. Dette kan være i form af ekstra kærtegn, godbidder og ros. På den måde kan du vise den, at du er der for den og at den ikke er alene når den bliver bange.
    Det er dog vigtigt ikke at vise hunden at der er noget at være bange for og dermed bekræfte dens angst.

Godt nytår til dig og menneskets bedste ven.